Friday, March 7, 2014

Militairen in nieuw gevechtstenue naar Mali

DEN HAAG - De speciale eenheden die deelnemen aan de missie in Mali, krijgen de beschikking over nieuwe gevechtskleding. De voorraad speciale beschermende kleding die voor de militairen in Afghanistan was aangeschaft, is vrijwel op. Defensie heeft derhalve besloten nieuwe, zogenoemde multicam uniformen aan te schaffen. Dat schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

„De gevechtskleren van de militairen moeten in Afrika voldoen aan extreme omstandigheden die te maken hebben met de bijzondere terrein- en weersomstandigheden. Bovendien zullen de militairen hun taak langdurig meerdaags moeten uitvoeren”, aldus Hennis. De Kamer zette onlangs vraagtekens bij de kwaliteit van de uniformen die het leger op het oog had. Ook de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel bekritiseerde de keuze voor een relatief goedkoop uniform van Chinese makelij.

De minister laat nu aan het parlement weten dat alsnog is gekozen voor kledij van de Nederlandse fabrikant Ten Cate, die is gemaakt van de stof Defender M. Het gevechtstenue voldoet onder meer aan eisen voor „vlamwerendheid, insectenwerendheid en draagbaarheid”.

Artikel in de Telegraaf van 7 maart 2014

No comments:

Post a Comment